Diferències entre cremes hidratants i cremes emolients

Publicat per Salvador 03/10/2019 0 Comentari(s)

Calmar les pells seques i recuperar el seu aspecte característic: aquest és l'objectiu comú de les cremes emolients i les cremes hidratants. Encara que generalment el seu ús és molt diferent, aquestes cremes comencen a utilitzar-se a mesura que la pell va donant símptomes de deterioració en forma d'esquerdes, sequedat o tibantor. Aquestes afeccions, realment poden aparèixer a qualsevol edat, en contra del que diu el pensament popular, que associa l'aplicació d'aquestes cremes a l'edat adulta.

No obstant això, avui dia les cremes emolients i hidratants la solen utilitzar tant adults com les persones més joves. Això es deu a la gran quantitat d'informació que obtenim sobre la cura la nostra pell des que som petits, fent que actualment existeixin productes que s'adapten a les nostres necessitats dèrmiques. De fet, cal tenir en compte que la pell és l'òrgan més gran del nostre cos i, per aquest motiu, és important proporcionar unes cures que millorin la seva barrera de resistència, amb l'objectiu d'aïllar-la d'agents externs que siguin perjudicials.

Normalment, la nostra pell ja compleix amb aquestes funcions de protecció bàsiques, però a vegades poden presentar-se algunes variacions, principalment en la pell dels homes i les dones: la d'ells és més resistent i amb una major quantitat d'andrògens, mentre que la de les dones és més delicada i sensible als canvis de temperatura.


Crema Hidratante

Alimentació saludable


Recupera la hidratació i la flexibilitat amb una crema emolient

A diferència d'una crema hidratant per a la cara, les cremes emolients estan destinades per a persones amb afeccions dèrmiques com la pell atòpica o molt seca. Les cremes emolients es caracteritzen per les seves propietats calmants, molt efectives per combatre aquest tipus de problemes, associats sovint a una mala alimentació, l'estrès i als canvis de temperatura. En aquest sentit les cremes emolientes són el millor tractament per a la dermatitis atòpica, reforçant la seva resistència als al·lergògens i als radicals lliures, causants de l'envelliment cel·lular de la pell. A més, gràcies a l'efecte calmant de cremes com Dalphin Intral Baume Reparateur disminueixen molèsties com la pell rugosa i les picors. I no només això, sinó que ho fa d'una forma natural, sintetitzant els greixos de l'epidermis i reduint les irritacions i vermellors que poden aparèixer a la superfície de la pell.

En definitiva, amb les cremes emolients es restableixen les propietats originals de la pell, reparant tots aquests elements danyats i fent que les cèl·lules cutànies recuperin la seva activitat normal. Això es deu principalment al fet que en la fórmula de moltes d'aquestes cremes s'inclouen ingredients antiinflamatoris i antihistamínics que prevenen i redueixen tant les inflamacions com les vermellors.

Per sort, a la nostra secció de productes de la marca Darphin trobaràs articles que t'oferiran la cura que la teva pell necessita, com per exemple una crema per a la pell atòpica, cremes per a la psoriasi o cremes per combatre la dermatitis a la cara.

Crema hidratant, una aportació extra d'aigua per a pells sensibles

De la mateixa manera que les cremes emolients, les cremes hidratants també han estat desenvolupades per combatre la sequedat de la pell. No obstant això, la seva acció es caracteritza per la gran concentració d'aigua que aporten a les cèl·lules dèrmiques, amb l'objectiu d'optimitzar els seus processos metabòlics.

D'altra banda, una crema hidratant de la cara, per exemple, és capaç de penetrar en les capes més profundes de la pell usant components com la lanolina, olis vegetals, vitamines i sals minerals. Això si, cal tenir en compte que abans d'aplicar una crema hidratant sobre la teva pell, abans has d'assegurar-te que aquesta estigui neta i tonificada seguint el teu tractament exfoliant habitual.

El moment del dia en què es recomana aplicar una crema hidratant és al matí, ja que d'aquesta manera la protegiràs del fred, el vent i el Sol, fins que te'n vagis al llit. En aquest sentit, també cal esmentar que no totes les cremes hidratants són iguals. Distingim 2 tipus: les humectants i les oclusives.

Crema humectant

Aquests productes cosmètics actuen en les capes intermèdies de la pell per a generar una barrera de protecció, evitant les pèrdues d'aigua i estimulant la seva capacitat hidratant. Una altra de les accions que realitzen les cremes humectants és suavitzar la dermis, deixant-la més llisa, absorbint l'aigua i contribuint en el creixement de les cèl·lules dèrmiques. Així mateix, les propietats d'aquests productes són semblants als d'una crema d'àloe vera.

Crema Oclusiva

Els articles de cosmètica i bellesa anomenats "oclusius" són molt semblants als humectants. Les cremes oclusives es caracteritzen per formar una barrera física invisible en l'epidermis (la capa superficial de la pell) impedint que l'aigua s'evapori, encara que no comparteix una acció hidratant com en el cas de les cremes humectants. No obstant això, aquestes utilitzen ingredients naturals coneguts pels seus beneficis per a la salut de la pell com la lanolina, mantega de karité i cera d'abelles.

Deixa un comentari