T'expliquem què és la menopausa, els seus símptomes i com tractar-la en aquest nou capítol de la teva vida

Publicat per Salvador 04/02/2019 0 Comentari(s)

Gineseda

La menopausa, per definició, és el procés fisiològic pel qual el cos de la dona cessa la seva activitat menstrual. Depenent de cada persona, els símptomes de la menopausa poden començar a manifestar-se entre els 40 i els 45 anys, amb una sèrie de canvis físics els quals es poden manifestar en forma de dolors, com a conseqüència de la disminució de les funcions del sistema reproductor.

Existeixen molts aspectes que poden evidenciar l'arribada de la menopausa en el cos, per la qual cosa a l'article d'avui volem aportar més llum sobre el tema, explicant els seus símptomes més habituals i com minimitzar els seus efectes durant aquesta etapa de la vida.

De quina manera es manifesten els símptomes de la menopausa?

A diferència d'alguns comentaris que circulen a les xarxes, la menopausa es tracta d'una etapa vital que no necessàriament significa experimentar canvis dràstics en el nostre estil de vida. Més aviat al contrari. La menopausa no deixa de ser una porta que es tanca per a obrir una finestra. Aquest període ha de ser vist com un procés natural sense que aquest impedeixi gaudir de la vida com fins ara.

Un dels símptomes més habituals són els períodes menstruals irregulars, sent aquests més curts o més llargs i de diferent intensitat segons el cas. També són habituals que a vegades s'experimentin calors i suors nocturnes que poden estendre's per tot el cos, encara que no solen durar més d'uns pocs minuts. Pel que fa a l'activitat hormonal, amb l'arribada de la menopausa el cos també viu una sèrie d'alteracions. En els casos moderats, aquests canvis poden provocar irritabilitat, cansament o ansietat, així com reduir la libido sexual.


Menol

menol


Meno

Meno

Com es pot pal·liar els efectes de la menopausa?

En els casos que sigui necessària una valoració mèdica, existeixen teràpies hormonals substitutives o moduladors selectius dels receptors d'estrògens. Aquests tractaments se centren a compensar la manca de certes hormones, mitjançant un procés específic, adaptat a cada cas.

Els aliments a incloure en una dieta per a la menopausa

Especialment en els llegums i en la soia, aquests vegetals són una font molt rica en isoflavones. Unes substàncies que en els últims anys s'han començat a introduir en tractaments pal·liatius per a les malalties relacionades amb la menopausa, ja que aquests queden reduïts i afavoreixen que els primers mesos postmenstruals siguin més suportables.

Com disminuir els nivells d'osteoporosi provocats pels canvis hormonals?

L'osteoporosi d'origen menopàusic és el procés pel qual disminueixen els dipòsits de calci en les masses òssies, com a conseqüència dels canvis hormonals. En aquest sentit, existeix tota una sèrie de productes i fàrmacs que augmenten la densitat de calci en els ossos, aconseguint revertir els seus efectes. Molts són de prescripció mèdica i uns altres, com les combinacions de calci i vitamina D, són de lliure venda.

D'altra banda, pel que fa a productes per a pal·liar els dolors provocats per la menopausa, a Farmàcia Guerrero Andorra trobaràs productes com Cumlaude Duo Gineseda, que gràcies a la seva fórmula rica en vitamines i components d'origen vegetal, t'ajudarà a disminuir els dolors ocasionals provocats per la menopausa.

Com tractar l'aparició de relacions sexuals doloroses?

La disminució de l'epiteli vaginal i la queratinització d'aquest, és a dir, la reducció de flexibilitat de la vagina i l'augment de la sequedat, solen comportar sovint un augment de la dificultat per a mantenir relacions sexuals satisfactòries. És per això que per a reduir les molèsties i el risc d'infeccions, existeixen productes lubrificants i tractaments tòpics que et permetran continuar gaudint de les teves relacions sexuals.

Etiquetes: menopausia

Deixa un comentari