VACUNA

11/10/2018 0 Comentari(s)

Que es una Vacuna?

Una Vacuna es un preparat normalment injectable del virus atenuat. El virus s’injecta al torrent sanguini directament de manera que al estar atenuat no fa que es produeixi la malaltia però si genera una resposta en el sistema immunològic creant les defenses necessàries contra la “cepa” inoculada prevenint així l’organisme d’infeccions futures.

Quines malalties s’han eradicat?

Gracies a les Vacunes la humanitat a aconseguit eradicar entre d’altres la verola. També ha fet disminuir molt significativament la aparició  de malalties altres com la polio, el xarampió, la varicel·la i les Febres tifoides.

 

Calendari de vacunacions.

Segons la Organització Mundial de la Salut aquest calendaris recauen sobre la legislació que cada país aplica als seus conciutadans. Hi han vacunes que es posen ja des de una edat temprana perquè els nadons estiguin protegits a determinades malalties. De més grans se’ls donen dosis de record per reforçar el sistema immunològic. Alhora també existeixen calendaris de vacunes per la gent gran on trobem per exemple la vacunació contra la grip que es fa de forma estacional a la època hivernal.

Deixa un comentari