Qui som

HISTÒRIA FARMÀCIA GUERRERO

La casa La Cruz rep el nom de la família La Cruz. Fou el matrimoni format entre la Sra. Mercedes Muntades i el Sr. Mariano La Cruz qui al 1940 encomanaren al famós arquitecte Puig i Cadafalc la construcció d'aquest edifici tant singular.

Farmacia Guerrero - Vista de casa la Cruz direcció Andorra la Vella

Farmacia Guerrero - Vista direcció Llac d'Engolasters

Les obres es van realitzar amb el Sr. Salvador Saludes com a mestre d'obres i van esser finalitzades l'any 1942.

Va ser al final de l'obra quan la família La Cruz va decidir vendre l'immoble a família Ribó i posteriorment anys després fou Salvador Guerrero Ubach qui decidí comprar-ho juntament amb la seva esposa Anna Maria Ruiz Busquets.

Ja des de fa anys es situa a casa La Cruz tota una institució en el món de la farmàcia a Andorra, Farmàcia GUERRERO. Fou en el 1943 on família Guerrero, la Sra. Pilar Ubach Bastida mare de Salvador Guerrero Ubach, hi va obrir un dels primers negocis de farmàcia que es recorden en el principat d'Andorra. Al llarg de la seva història ha arribat ja la tercera generació on Gabriel Guerrero Ruiz és el actual titular.

Farmacia Guerrero - Estat actual de casa la Cruz

La dedicació de família Guerrero vers el món de la farmàcia es ben coneguda al País dels Pirineus. És en l'actualitat on s'ha produït un esforç més gran per donar una millor qualitat de servei als nostres pacients i clients mitjançant l'obertura de la Farmàcia GUERRERO 2 (el 28 de Juliol del 2007) al ben mig d'Andorra la Vella, amb Carla Guerrero Ruiz com a titular. Passant a ser la tercera farmàcia del Grup GUERRERO.

Farmacia Guerrero 2 Farmacia Guerrero 2

La segona empresa porta el nom de Farmàcia EUROPEA. Amb la titular Mònica Sánchez Fores que ja fa més de 10 anys que serveix als pacients del País. Gaudeix d'una situació més que privilegiada al centre d'Escaldes-Engordany, en la seva avinguda més comercial.

Farmacia Europea - Andorra Farmacia Europea - Andorra

Referència : PUIG I CADAFALCH

Puig i Cadafalch

JOSEP PUIG I CADAFALCH va néixer el 17 d'octubre de 1867 i va morir el 23 de desembre de 1956. Fou un dels arquitectes Catalans més importants del modernisme. De Mataró, va estudiar arquitectura i ciències exactes a Barcelona, i quan va acabar va tornar a Mataró per fer d'arquitecte municipal tenint només 24 anys d'edat. Va romandre en aquest lloc durant 5 anys on va fer els seus primers edificis.

Posteriorment Puig va ser catedràtic de l'escola d'arquitectura de Barcelona, en les especialitats d'hidràulica i resistència dels materials. Al 1917, va assumir el càrrec de president de la Mancomunitat de Catalunya, des d'on va elaborar un ambiciós pla d'ensenyança i cultura i va també impulsar les excavacions arqueològiques d'Empúries. També va fer que es construïssin noves carreteres i que es desenvolupes l'agricultura. Al 1923 va ser substituït per Alfons Sala.

Puig i Cadafalch fou deixeble de LLUIS DOMENECH i MUNTANER, i se'l considera l'últim representant del modernisme i primer del noucentisme.

Puig va mostrar molt interès per l'arquitectura dels Estats Units d’Amèrica, i va arribar a dissenyar un edifici, la casa Pinch, inspirat en la obra del arquitecte americà LOUIS Henry Sullivan.

Durant la Guerra Civil espanyola es va exiliar a Paris on va donar classes d'arquitectura i història en nombroses universitats, fet que li va valdre un reconeixement internacional. Puig va rebre el títol de Doctor Honoris Causa per diferents universitats, entre elles la de Paris.

Al tornar a Espanya amb un regim polític que no li va permetre exercir com a arquitecte, nomes va poder rehabilitar i restaurar edificis i monuments històrics. Al 1942 va esser nombrat president del Institut d'estudis catalans, càrrec en el que va romandre fins a la seva mort. Va morir a Barcelona a l'edat de 89 anys.